Registrace hosta Přihlášení

Objevte Moravský Krumlov: Historickou perlu Jižní Moravy!

Ahoj všichni! Představte si malebné městečko v okrese Znojmo, jen 27 km jihozápadně od Brna, kde se čas zdá zastavit. Vítáme vás v Moravském Krumlově, kouzelném městě na řece Rokytné s přibližně 5 700 obyvateli. I přes těžké poškození na konci 2. světové války si jeho historické jádro uchovalo své kouzlo a stalo se městskou památkovou zónou. A věřte, je tu spousta zajímavostí!

Procházka historií

Pokud máte rádi historii, jste na správném místě. Zámek Moravský Krumlov je opravdu impozantní – původně gotický hrad, který byl přestavěn na renesanční zámek. A víte co? Najdete tu i expozici Slovanské epopeje od Alfonse Muchy. Tohle prostě musíte vidět!

Další zajímavá zastávka je kostel Všech svatých s nádherným barokním interiérem. A nemůžeme zapomenout ani na kostel svatého Bartoloměje, který majestátně stojí na náměstí a láká svou gotickou architekturou. Tento kostel je nejen architektonickým skvostem, ale také místem bohatým na umělecké poklady, které vás ohromí. Město je také domovem renesanční radnice s věží, která poskytuje panoramatický výhled na celé město a okolní krajinu. A co takhle návštěva historické budovy městského špitálu, dnes známé jako Dům u Synků? Slouží jako kulturní centrum a muzeum, kde se pravidelně konají výstavy a kulturní akce, které vás přenesou do minulosti.

Kulturní a společenský život

Moravský Krumlov je plný života! Každoročně se zde konají různé festivaly, výstavy a trhy, které přitahují návštěvníky z celého Česka i ze zahraničí. Jedním z nejoblíbenějších je letní Krumlovský veletrh. Hudba, divadlo, řemesla – co víc si přát? A pokud jste milovníci vína, jste na správném místě. Moravský Krumlov je totiž vinařskou obcí ve Znojemské vinařské podoblasti s viničními tratěmi Vinohrady a Jalovcová hora. Degustace místních vín je zážitek, který nesmíte vynechat.

Příroda na dosah ruky

Pokud máte rádi přírodu, okolí Moravského Krumlova vás nezklame. Město leží mezi Jevišovickou pahorkatinou a Dyjsko-svrateckým úvalem, v kotlině, kterou obtéká řeka Rokytná. Ideální pro turistiku a cyklistiku. A co takhle procházka přírodní rezervací Krumlovsko-rokytenské lesy? Najdete zde mnoho vzácných rostlin a živočichů.

Přírodní krásy a rekreace

Okolí Moravského Krumlova je ideální pro milovníky přírody a outdoorových aktivit. Město leží mezi Jevišovickou pahorkatinou a Dyjsko-svrateckým úvalem, v kotlině, kterou obtéká řeka Rokytná. To znamená, že je tu spousta příležitostí pro pěší turistiku, cyklistiku nebo jen pohodové procházky. A co takhle procházka přírodní rezervací Krumlovsko-rokytenské lesy? Najdete zde mnoho vzácných rostlin a živočichů, které nadchnou každého milovníka přírody.

Pokud hledáte klidné místo pro relaxaci, vydejte se k řece Rokytné. Její meandry a čistá voda jsou ideální pro pikniky nebo jen odpočinek u vody. Milovníci rybaření si zde také přijdou na své, protože řeka je bohatá na různé druhy ryb.

Sousední obce a regionální spojení

Moravský Krumlov je skvělým výchozím bodem pro objevování širšího regionu. Sousedními obcemi jsou Olbramovice, Lesonice, Ivančice, Jamolice, Vedrovice, Nové Bránice, Rybníky, Trboušany, Dobřínsko a Jezeřany-Maršovice. Každá z těchto obcí má své vlastní kouzlo a nabízí další možnosti pro výlety a objevování.

Olbramovice jsou známé svými tradičními vinařskými slavnostmi, zatímco Ivančice jsou rodištěm slavného malíře Alfonse Muchy. Vedrovice a Trboušany zase nabízejí krásné přírodní scenérie a klidné vesnické prostředí.

Vítáme návštěvníky

Moravský Krumlov je ideální pro všechny, kdo hledají kouzlo historického městečka s bohatým kulturním životem a krásnou přírodou. Ať už plánujete rodinný výlet, romantický víkend nebo chcete prozkoumat kulturní dědictví Jižní Moravy, Moravský Krumlov je tím pravým místem. Přijďte a objevte všechno, co vám toto úžasné město může nabídnout.

Závěr

Tak na co čekáte? Přijďte navštívit Moravský Krumlov, kde se historie setkává s kulturou a přírodou. Je to ideální destinace pro rodinné výlety, romantické víkendy nebo kulturní obohacení. Těšíme se na vás a věříme, že si Moravský Krumlov zamilujete stejně jako my.

Firmy

Aktuální informace o firmách a službách ze všech regionů České republiky

více než 78 700 firem
Najít firmu

Poptávky

Poptávky z ČR a celého světa a veřejné zakázky z ČR a SR.

přesně 15 poptávek
Poptávky

Zboží

Navštivte nákupní galerii zboží a výrobků našich klientů.

více než 2 924 položek
Najít zboží