Guest registration Login

Objevte Moravský Krumlov: Historickou perlu Jižní Moravy!

Ahoj všichni! Představte si malebné městečko v okrese Znojmo, jen 27 km jihozápadně od Brna, kde se čas zdá zastavit. Vítáme vás v Moravském Krumlově, kouzelném městě na řece Rokytné s přibližně 5 700 obyvateli. I přes těžké poškození na konci 2. světové války si jeho historické jádro uchovalo své kouzlo a stalo se městskou památkovou zónou. A věřte, je tu spousta zajímavostí!

Procházka historií

Pokud máte rádi historii, jste na správném místě. Zámek Moravský Krumlov je opravdu impozantní – původně gotický hrad, který byl přestavěn na renesanční zámek. A víte co? Najdete tu i expozici Slovanské epopeje od Alfonse Muchy. Tohle prostě musíte vidět!

Další zajímavá zastávka je kostel Všech svatých s nádherným barokním interiérem. A nemůžeme zapomenout ani na kostel svatého Bartoloměje, který majestátně stojí na náměstí a láká svou gotickou architekturou. Tento kostel je nejen architektonickým skvostem, ale také místem bohatým na umělecké poklady, které vás ohromí. Město je také domovem renesanční radnice s věží, která poskytuje panoramatický výhled na celé město a okolní krajinu. A co takhle návštěva historické budovy městského špitálu, dnes známé jako Dům u Synků? Slouží jako kulturní centrum a muzeum, kde se pravidelně konají výstavy a kulturní akce, které vás přenesou do minulosti.

Kulturní a společenský život

Moravský Krumlov je plný života! Každoročně se zde konají různé festivaly, výstavy a trhy, které přitahují návštěvníky z celého Česka i ze zahraničí. Jedním z nejoblíbenějších je letní Krumlovský veletrh. Hudba, divadlo, řemesla – co víc si přát? A pokud jste milovníci vína, jste na správném místě. Moravský Krumlov je totiž vinařskou obcí ve Znojemské vinařské podoblasti s viničními tratěmi Vinohrady a Jalovcová hora. Degustace místních vín je zážitek, který nesmíte vynechat.

Příroda na dosah ruky

Pokud máte rádi přírodu, okolí Moravského Krumlova vás nezklame. Město leží mezi Jevišovickou pahorkatinou a Dyjsko-svrateckým úvalem, v kotlině, kterou obtéká řeka Rokytná. Ideální pro turistiku a cyklistiku. A co takhle procházka přírodní rezervací Krumlovsko-rokytenské lesy? Najdete zde mnoho vzácných rostlin a živočichů.

Přírodní krásy a rekreace

Okolí Moravského Krumlova je ideální pro milovníky přírody a outdoorových aktivit. Město leží mezi Jevišovickou pahorkatinou a Dyjsko-svrateckým úvalem, v kotlině, kterou obtéká řeka Rokytná. To znamená, že je tu spousta příležitostí pro pěší turistiku, cyklistiku nebo jen pohodové procházky. A co takhle procházka přírodní rezervací Krumlovsko-rokytenské lesy? Najdete zde mnoho vzácných rostlin a živočichů, které nadchnou každého milovníka přírody.

Pokud hledáte klidné místo pro relaxaci, vydejte se k řece Rokytné. Její meandry a čistá voda jsou ideální pro pikniky nebo jen odpočinek u vody. Milovníci rybaření si zde také přijdou na své, protože řeka je bohatá na různé druhy ryb.

Sousední obce a regionální spojení

Moravský Krumlov je skvělým výchozím bodem pro objevování širšího regionu. Sousedními obcemi jsou Olbramovice, Lesonice, Ivančice, Jamolice, Vedrovice, Nové Bránice, Rybníky, Trboušany, Dobřínsko a Jezeřany-Maršovice. Každá z těchto obcí má své vlastní kouzlo a nabízí další možnosti pro výlety a objevování.

Olbramovice jsou známé svými tradičními vinařskými slavnostmi, zatímco Ivančice jsou rodištěm slavného malíře Alfonse Muchy. Vedrovice a Trboušany zase nabízejí krásné přírodní scenérie a klidné vesnické prostředí.

Vítáme návštěvníky

Moravský Krumlov je ideální pro všechny, kdo hledají kouzlo historického městečka s bohatým kulturním životem a krásnou přírodou. Ať už plánujete rodinný výlet, romantický víkend nebo chcete prozkoumat kulturní dědictví Jižní Moravy, Moravský Krumlov je tím pravým místem. Přijďte a objevte všechno, co vám toto úžasné město může nabídnout.

Závěr

Tak na co čekáte? Přijďte navštívit Moravský Krumlov, kde se historie setkává s kulturou a přírodou. Je to ideální destinace pro rodinné výlety, romantické víkendy nebo kulturní obohacení. Těšíme se na vás a věříme, že si Moravský Krumlov zamilujete stejně jako my.

Companies

Current information about companies and services from all regions of the Czech Republic

more than 78 695 companies
Find a company

Demands

Demands from the Czech Republic and the whole world and public contracts from the Czech and Slovak Republic.

exactly 18 demands
Demands

Goods

Visit the shopping gallery of goods and products of our clients.

more than 2 817 items
Find the goods