Don Papa je jedním z celosvětově nejoblíbenějších rumů, který vzdává hold filipínskému bojovníku za nezávislost Dionisiu Magbuelasovi, přezdívaného Papa Isio.
Rum Don Papa se vyrábí z melasy na filipínském ostrově Negros, kde se pěstuje jedna z nejsladších cukrových třtin na světě. A když byl ještě doslazován melasou a obsahoval 29 gramů cukru na litr, tak podle směrnice EU (ta povoluje méně než 20 g/l) ztratil možnost pojmenování jako rum. Don Papa tak rázem byl "jen" rumovým destilátem.
Don Papa se ale přizpůsobil a snížil množství sladidel. Proto může opět pyšně nosit označení rum. A vy si ho tak můžete dopřát v nové "rumovější" receptuře.
V dubových sudech setrvá poctivých 7 let. Získá tak jantarovou barvu, ovocnou (citrusy) a lehkou (vanilka) vůni. Je plný vanilkových chutí, medu, kandovaného ovoce a pepře.
back to the goods