Palírna byla založena roku 1825 několika zdejšími farmáři, jméno Edradour pak používá od roku 1837. Toto pojmenování pochází z gaelského Edred dobhar, což znamená „Pramen krále Edreda“. Po roce 2002, kdy palírnu koupila společnost Signatory, byla na trh uvedena řada speciálních ročníkových sérií. Rašelinná verze whisky Edradour se stáčí pod obchodním jménem Ballechin.
Přivoňte si, ucítíte delikátní rašelinový slad, dřevěné železniční pražce, uzené mandle, kouř z komína, dobré dřevo, kůži, vanilku, špetka kolomaze a dehtu. Ve vůni se dočkáte také máty, lékořice, zeleného pepře a perníku.
Chuť je velmi expresivní, avšak vysoký alkohol je elgantně integrovaný. Slad, mandle, ořechy, čokoláda, sůl, kandovaný zázvor – to vše se vám rozvine v ústech.
Závěr je robustní a přijemně dlouhý v rovnováze je sladké, slané, kouřové, rašelinové i čokoládové.
back to the goods