Guest registration Login

Mezinárodní převozy: Repatriace zesnulých s Pohřebním ústavem EXCELENT s.r.o.

Poslední rozloučení s blízkými je citlivý a důležitý okamžik. Pokud dojde k úmrtí v zahraničí, může být situace ještě komplikovanější. Repatriace zesnulých zpět do jejich domoviny je náročný proces, který vyžaduje profesionální přístup a důkladnou organizaci. Pohřební ústav EXCELENT s.r.o. je zde, aby vám v těchto těžkých chvílích poskytl nezbytnou pomoc a podporu.

Co je repatriace zesnulých?

Repatriace zesnulých je proces převozu zemřelé osoby z jedné země do druhé. Tento proces zahrnuje řadu administrativních a logistických kroků, které musí být pečlivě naplánovány a provedeny, aby se zajistila důstojnost a respekt vůči zemřelému i jeho rodině. Pohřební ústav EXCELENT s.r.o. se specializuje na tento druh služeb, což znamená, že se můžete spolehnout na jejich zkušenosti a profesionalitu.

Jak probíhá proces repatriace?

Proces repatriace začíná okamžikem, kdy je pohřební služba informována o úmrtí. Pohřební ústav EXCELENT s.r.o. se postará o veškerou komunikaci s úřady a institucemi, které jsou zapotřebí k získání potřebných povolení a dokumentů. Tento proces zahrnuje získání úmrtního listu a dalších nezbytných dokumentů, komunikaci s ambasádami a konzuláty, přípravu těla k převozu podle mezinárodních předpisů a organizaci převozu, včetně letecké nebo pozemní dopravy. Pohřební ústav EXCELENT s.r.o. zajišťuje, že všechny kroky jsou provedeny s maximální péčí a respektem, aby byl zajištěn hladký průběh celého procesu.

Mezinárodní převozy z různých zemí

Mezinárodní převozy zesnulých, neboli repatriace, zajišťuje Pohřební ústav EXCELENT s.r.o. z mnoha evropských i mimoevropských zemí. Patří sem například Francie, Itálie, Německo, Slovensko, Ukrajina, Chorvatsko, Rumunsko, Rakousko, Bulharsko a Švýcarsko. V Evropě, včetně asijské části Turecka, se převozy realizují pohřebními vozy, zatímco celosvětově jsou těla přepravována letadly. Společnost zároveň vyřizuje všechny nutné dokumenty a povolení pro transport a pohřbení.

Proč si vybrat Pohřební ústav EXCELENT s.r.o.?

Volba správné pohřební služby pro repatriaci zesnulých je klíčová. Pohřební ústav EXCELENT s.r.o. nabízí několik výhod, které zajišťují, že proces bude co nejméně stresující:

  • Profesionální tým s bohatými zkušenostmi.
  • Komplexní služby pokrývající všechny aspekty repatriace.
  • Individuální přístup a empatie ke každé rodině.
  • Transparentní a konkurenceschopné ceny.

Jak postupovat při úmrtí občana ČR v zahraničí

Při úmrtí občana České republiky v zahraničí je nutné zajistit buď pohřbení nebo zpopelnění osoby v místě úmrtí, nebo přepravu lidských ostatků do České republiky. Záležitosti zemřelé osoby vyřizuje fyzická nebo právnická osoba, která sjednává pohřbení, což může být například osoba žijící se zemřelým ve společné domácnosti nebo osoba blízká. V případě služební cesty to může být vysílající organizace.

Postup a podmínky

Prvním krokem je zjistit, zda zemřelá osoba měla sjednáno pojištění pokrývající případ úmrtí v cizině. Pokud bylo sjednáno pojištění, kontaktujte pojišťovnu nebo její asistenční službu. Pokud pojištění není sjednáno, je vhodné kontaktovat pohřební službu v České republice, ideálně takovou, která má zkušenosti s působením v zahraničí. Pokud k úmrtí došlo během cestování s cestovní kanceláří, je vhodné řešit situaci v součinnosti s ní. V ostatních případech kontaktujte zastupitelský úřad České republiky v zahraničí nebo odbor konzulárních činností Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

Instituce pro řešení situace

V závislosti na konkrétní situaci kontaktujte pojišťovnu, s kterou bylo sjednáno pojištění, pohřební službu v České republice, cestovní kancelář, se kterou zemřelá osoba cestovala nebo konzulární oddělení zastupitelského úřadu České republiky v daném státě.

Závěrem

Repatriace zesnulých je citlivý a složitý proces, který vyžaduje zkušenosti, znalosti a empatii. Pohřební ústav EXCELENT s.r.o. nabízí komplexní a profesionální služby, které vám pomohou v těch nejtěžších chvílích. Spolehněte se na odborníky, kteří se postarají o všechny detaily a zajistí důstojný převoz vašich blízkých zpět domů.

Pro více informací navštivte Pohřební ústav EXCELENT s.r.o. a zjistěte, jak vám mohou pomoci.

Companies

Current information about companies and services from all regions of the Czech Republic

more than 78 695 companies
Find a company

Demands

Demands from the Czech Republic and the whole world and public contracts from the Czech and Slovak Republic.

exactly 18 demands
Demands

Goods

Visit the shopping gallery of goods and products of our clients.

more than 2 817 items
Find the goods