Kvalitu tohoto koňaku dokládá stříbrná medaile na General Agricultural Competition Paris v roce 2023.Jde o lehký koňak zlato-žluté barvy. Vůně je alkoholově ovocná, mladá, ačkoliv koňak je osm let starý. Jeho chuť má krásně drsný lihový okraj.Koňak je nejprodávanější a nejznámější pálenkou z vína (brandy), která splňuje přísná pravidla BNIC (Bureau National Interprofessionel du Cognac).Mezi základní podmínky patří, že musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii. Tento region se dále dělí na šest oblastí (tzv. cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires. Dále musí být vyroben nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard. A v neposlední řadě musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni.Rodina Giraud pěstuje vinnou révu a destiluje vlastní koňak od roku 1650 již po 11 generací. V současnosti jí patří 35 ha vinic osázených odrůdou Ugni Blanc v Grande Champagne Premier Crue v regionu Cognac.Paul Giraud produkuje čisté ročníky koňaku, což znamená, že nikdy nemíchá destiláty z různých let, ale věří v jemné rozdíly mezi jednotlivými ročníky.Za tajemstvím jedinečných koňaků značky Paul Giraud je fakt, že sklepem, ve kterém jsou uloženy sudy, protéká malý potok. To přispívá k velmi vlhkému klimatu uvnitř sklepa, takže odpařování alkoholu ze sudů probíhá pomaleji. Proto jsou v Cognac Paul Giraud cítit lehké a květinové tóny.
back to the goods